Egy chipnek köszönhetően már 2027-re megérkezhetnek a teljesen önvezető autók

A brit Arm vállalat forradalmi újításokat tervez az önvezető autók piacán: bemutatta a Cortex-A76AE chipet, amely lehetővé teszi az autók teljesen autonóm működését, miközben a biztonságot top prioritásként kezeli. Az Arm szerint az önvezető járművek 2027-re állhatnak teljesen a fogyasztók rendelkezésére.

  • Sok más előrejelzés az első prototípusok megjelenésére vonatkozik, az Arm azonban az autonóm járművek valós előállítására és széles körben való elérhetőségére fókuszál.
  • Az Arm biztosítja a technológiát az okostelefonok 80 százalékához és a vezetést segítő rendszerek 65 százalékához világszerte. Az új chip a cég szerint „a világ első autonóm processzora integrált biztonsággal”.,
  • A chip olyan osztott zárolási rendszerrel integrálja a biztonságot, ahol két feldolgozó mag egyidejűleg ugyanazokat az utasításokat futtathatja a nagyobb biztonság érdekében. Ez nem új ötlet, de ez az első alkalom, hogy egy alkalmazásprocesszorban használták.
  • A split-lock chip új hullámokat hozhat az autonóm technológiában.
  • Ezeknek a chipeknek rengeteg adatot használnak: egy Boeing 787 Dreamliner repülőgép kb. 14 millió kódsort igényel, egy jövőbeli 5-ös autonóm autónak körülbelül egy milliárd kódsorra van szüksége

Forrás: Inverse

https://www.inverse.com/article/49253-arm-unveils-self-driving-car-chip-to-enable-full-autonomy-by-2027

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936