Egy élvonalbeli cég bármilyen klasszikus autót elektromossá tud alakítani

A zéró károsanyag-kibocsátású járművek jelentik a jövőt. Idén Kalifornia állam felvázolta azt a tervét, hogy az elkövetkező 15 évben felváltsák a gázüzemű járművek használatát az akkumulátorral vagy hidrogénnel meghajtott járművekre. Az ENSZ klímavédelmi céljainak megfelelően a következő évtized kritikus fontosságú lesz a klímaválság elleni küzdelemben. Az iparnak és az egyéneknek is alkalmazkodniuk kell környezetünk megőrzéséhez – beleértve a klasszikus autók rajongóit is. A hagyományos meghajtással működő klasszikus autók és a jövő tiszta energiáinak egyesítésével, az innovatív Zero Labs Automotive vállalat olyan előremutató technológiát tervezett, amellyel bármilyen szeretett klasszikus járművet elektromos modellé tud alakítani anélkül, hogy elveszítené egy másik korszak varázsát.

Az Adam Roe által alapított Zero Labs 2019-ben adta ki első átalakított klasszikusát. Az 1960-as és ’70-es évekből származó, gyűjthető Ford Bronco-kat használva a veterán autó szakértőkből és mérnökökből álló csapat a masszív négykerék meghajtású autót egy kivételes erővel rendelkező terepre kész járművé alakította. A csapat sokszor „megmentett” ilyen gyönyörű, felújított járműveket. 2020-ban az ügyfelek márr több típust is megrendelhetnek, köztük az újjáépített Land-Rover III 109 Wagon-t is.

A cég egyedi elektromos platformja bármilyen klasszikus járműhöz illeszthető. Az elektromos motort és a kiegészítő nagy teljesítményű rendszereket igény szerint személyre szabják kupékhoz, izomautókhoz és 4×4-esekhez. A platformok energiát adnak a klasszikus autóknak, kiküszöbölik a károsanyag kibocsátást, és úgy vannak kialakítva, hogy könnyen frissíthetők legyenek, ahogy az akkumulátortechnika tovább finomodik.

Bár szentségtörésnek tűnhet a klasszikus pickup-ok és sportautók benzinmotorjainak eltávolítása, Roe azt mondta erről 2019-ben, hogy „Mi gyűjtők vagyunk, ezért amikor találkozunk ezekkel a ritka, módosítatlan, eredeti járművekkel, amik még mindig működnek, gyakran azért vesszük meg őket, hogy megőrizzük az eredeti állapotukat. Azt szeretjük a legjobban, amikor elhanyagolt 15-20 éve utat nem látott autókat találunk, amelyeknek új életet adhatunk.”

Megpróbálják egyensúlyba hozni a múlt iránti szeretetet a jövő megóvásának szükségességével, Roe szerint „Ezeket a régi autókat is használni kell, és nem szabad elfelejteni őket egy gyűjteményben.” A jövőre nézve a Zero Labs Automotive úgy véli, hogy az elektromos átalakítás a megoldás.

Forrás: My Modern Met

https://mymodernmet.com/zero-labs-automative/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936