Egy izraeli cég elkészítette a világ első mesterséges intelligencia tornyát, amely egy gyári egységen belül az összes robotot és okos járművet irányítja

Az önvezető autók, androidok és autonóm drónok bevezetése megmutatta az intelligens technológia óriási lehetőségeit a közszolgáltatások és az üzleti műveletek, köztük a szállítás és a gyártás fokozásában. Bár ezek a gépek jól eligazodnak a városi terekben és gyárakban, az infrastruktúra speciális kialakítása segítheti a még probléma-mentesebb működésüket.

Izrael már bizonyította képességeit egy légiforgalmi irányító rendszer létrehozásával, amelynek célja az ütközések és a torlódások megelőzése, amikor a Közel-Kelet városaiban különböző méretű drónokkal telik meg a légtér. Mivel a robotok egyre több feladatot vesznek át a raktárakban, a beszerzési központokban és az építőiparban, egy izraeli cég létrehozott egy mesterséges intelligenciával működő rendszert annak biztosítására, hogy hatékonyan mozogjanak.
Az ipari egységek beltéri tevékenységeire összpontosítva a Musashi AI nevű izraeli-japán együttműködés keretében létrehoztak egy MAESTRO nevű platformot. A platform számítógépes látás segítségével átvizsgálja a helyiségeket, majd a gépi tanulás alapján feltérképezi a robotok és eszközök, például a targoncák útját.
A gépek közötti fokozott együttműködés révén a termelékenység növelése mellett a rendszer az ütközések előrejelzésével segít elkerülni azokat. Megfigyelheti a létesítmény összes lehetséges akadályát egy térképen keresztül, így meg tudja előzni az ütközéseket.

A MAESTRO folyamatosan figyeli az összes működő robot és autonóm jármű mozgását, így nincs szükség mindegyikhez külön hardverre. Ha egy központi felügyelettel koordinálható mindegyik intelligens eszköz, az csökkenti a technológiai eszközök gyárakba telepítésének költségeit is.
Azáltal, hogy az automatizálás megfizethető ajánlattá válik, a termék elősegíti a digitális átalakulást a régió kistermelői számára. A robottartó flottáknak ezt az intelligens parancsnokát is a megfelelő időben hozták létre, mivel a különböző ágazatokban növekszik az igény az érintés nélküli szolgáltatások iránt.

Ha egy intelligens eszköz biztosítja a gyár minden robotjának és járművének a termelékenységét, az csökkenti annak szükségességét, hogy ember figyelje a lehetséges veszélyhelyzeteket.

Forrás: Mashable

https://me.mashable.com/tech/13606/israeli-firm-creates-worlds-first-ai-control-tower-to-guide-robots-and-smart-vehicles-in-industrial

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936