Egy kerékpár, két utas: kétszemélyes változatok teszik még hasznosabbá az elektromos kerékpárokat

A kerékpárok hagyományosan egy emberre vannak kitalálva, de az elektromos változatok úgy tűnik lehetőséget adnak arra, hogy több utast is szállíthassanak.

Forrás: Electrek

Arra persze eddig is volt lehetőség, hogy elvigyünk valakit a vázon vagy a csomagtartón, de a kerékpár meghajtása így már nem olyan egyszerű. A moped stílusú elektromos kerékpárokkal azonban az extra súly nem jelent problémát.
Természetesen ehhez meglehetősen nagy teljesítményű motorra van szükség, így az egyszerű elektromos kerékpárokkal még nem megoldható az utasszállítás. Az elektromos szállító kerékpárok és e-mopedek viszont már bírják ezt a terhelést.

A Super73 kerékpárokat most új, 2 üléses formában jelentette meg a gyártó, népszerű S1, S2 és R sorozatú elektromos kerékpárjaikat együlésesből kétülésessé alakítva. Az utasok kényelmes szállításához egy pár hátsó lábtartót is hozzátettek. Az Ariel Rider D-Class e-bike-ok eddig is fel voltak szerelve lábtartókkal, ezeket a gyártó új modelljein masszív öntöttvas összecsukható csapokkal frissítette.
Mind az Ariel Rider X osztályú, mind az új Grizzly modelleket nagy hátsó lábtartókkal kínálják, és a Grizzly még kettős motorral és kettős akkumulátorral is rendelkezik, hogy extra erőt és hatótávolságot nyújtson a dombokon felfelé történő haladáshoz a fedélzeten lévő utassal.

Más népszerű moped stílusú e-bike-ok, mint a Juiced kerékpárjai is alkalmasak utasok szállítására. A Juiced Scorpion X, a HyperScorpion és a HyperScrambler 2 modellek mindegyike lábrögzítési pontokkal rendelkezik a hátsó lengőkaron, valamint felárért hozzáadhatók lábtartók az utas szállításához. A HyperScrambler 2 gyárilag felszerelten hosszú üléssel rendelkezik, amelyen két utas is elfér.
De nem csak a moped stílusú e-kerékpárok kínálják a kétszemélyes lehetőséget. Az elektromos teher- és közüzemi kerékpárok is beszálltak a versenybe. A seattle-i székhelyű Rad Power Bikes például egy sor, utas számára tervezett e-kerékpárral rendelkezik.

Az utas szállításra alkalmas elektromos kerékpárok növekvő száma az e-kerékpárok rendkívüli hasznosságát és sokoldalúságát bizonyítják. Míg egyes modelleket fitneszre, másokat pedig kikapcsolódásra terveztek, az olyan e-kerékpárok, amelyekkel utasok is szállíthatók megkönnyítik az ingázók számára, hogy lecseréljék autójukat és pénzt takarítsanak meg egy elektromos kerékpárral.

Az elektromos szállító kerékpárok nem feltétlenül képesek teljesen pótolni egy autót, de biztosan segíthetnek olyan utazások helyettesítésében, amelyet sokan autóval tesznek meg. És ahogy az e-bike elfogadásának aránya folyamatosan emelkedik, biztosan várhatók még érdekes és hasznos fejlesztések a téren.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/04/25/two-riders-one-e-bike-dual-passenger-electric-bikes-offering-twice-the-work-and-play/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936