Egy lépéssel közelebb kerültünk a robottaxik világához

Fontos szabályozói döntés született a közelmúltban, Kaliforniában. Az állam ugyanis engedélyezte a Google mögött álló Alphabetnek, hogy egy tesztprogram keretében kereskedelmi forgalomba állítson önvezető taxikat.

Az illetékes kaliforniai hatóság jóváhagyta a Waymo kérelmét, így az Alphabet önvezető autókat gyártó cége részt vehet abban a tesztprogramban, amely éles helyzetben, kereskedelmi környezetben is lehetővé teszi a robottaxik működését. A döntés egy héttel azt követően érkezett, hogy a Waymo elérhetővé tette az önvezető járműveit a Lyft sofőrjeinek Phoenixben – írja a CNBC.

Forrás: Waymo

Ezzel pedig egy lépéssel közelebb került a cég ahhoz, hogy széles körben, kereskedelmi forgalomban működtethessen robottaxikat.

Miközben tehát a Waymo szóvivője egyértelműen üdvözölte a kaliforniai hatóság friss döntését, nem meglepő, hogy az elmúlt hónapokban a Tesla és az Uber bejelentései miatt egyre több elemző kezdett el azon gondolkodni, kitörhet-e a nagy önvezető autó háború.

Ha ugyanis a fejlesztések jól haladnak, és egyre szélesebb körben teszik majd lehetővé a szabályozók a robottaxik – és általában az önvezető járművek – terjedését, akkor ez egészen izgalmas helyzetet eredményezhet nemcsak a fuvarmegosztó cégek körében, de általában az autóiparban is.

Forrás: Origo

https://www.origo.hu/gazdasag/20190703-waymo-google-alphabet-robottaxi-onvezeto-auto.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936