Egy önvezető autó operátorának nyilatkozata szerint, leginkább akkor veszi át az irányítást, amikor az utasai türelmetlenné válnak

Jelenleg majdnem minden önvezető autót egy biztonsági operátor is felügyel, aki a kormánykerék mögött ül. Az amerikai autonóm személyszállítási cég, a Drive.ai műveleti vezetője, Joe VanOflen beszélt arról, hogy milyen biztonsági vezetőnek lenni egy autonóm autóban.

Amikor átengedi a kontrollt az önvezető autónak, mozdulataival akkor is úgy tesz, mintha vezetne, arra az esetre, ha újból közbe kéne avatkoznia. Kezét a kormánykeréken tartja, lábát a pedálok felett, így ha hirtelen irányítania kell az autót, rögtön képes rá.

Ha néha át kell vennie a kontrollt a jármű felett, az szinte soha nem azért van, hogy elkerüljön egy balesetet. Leggyakrabban akkor van szükség erre, amikor az utasok türelmetlenek, hogy miért nem vált már sávot. Az utasok gyakran nagyon vad elképzelésekkel ülnek be első alkalommal az autóba, de aztán rájönnek, hogy ez is csak olyan, mint egy buszutazás és visszatérnek a megszokott utazás közbeni tevékenységeikhez, többnyire nyomkodják a telefonjukat.

Forrás: Futurism

https://futurism.com/the-byte/self-driving-car-human-operator

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936