Egymilliót bukik a VW minden villanyautón?

Úgy néz ki, a Volkswagen a Golf-méretű, elektromos I.D. típust, amelyet május elejétől lehet majd megrendelni, áron alul hozza forgalomba a gyártó, de erre igen jó okuk van.

Úgy tudjuk, a forgalmazást a Teslához hasonlóan a drágább, közepes hatótávú változattal indítják, amelyet 35 ezer euró, azaz 11,3 millió forint körüli áron lehet majd megvásárolni. Ebbe 62 kilowattórás akkumulátor kerül, amivel úgy 450 km hatótávolságot lehet majd elérni WLTP szabvány szerint mérve. Ám így is vagy 3000 euró, azaz közel egymillió forint veszteséget nyel majd le a gyártó minden autó után. Ez azonban megtérül.

A szabályok szerint 2020-tól az eladott új autók széndioxid-kibocsátási flottaátlagának kötelező mértéke már 95 g/km lesz az EU területén. Ezt úgy lehet a leghatékonyabban csökkenteni, ha villanyautókat adnak el, egy villanyautó ugyanis egynél többször számít az átlagba 2021-ig, 0 kibocsátással.

Bár egyelőre nehéz megmondani, hogy mikortól fordulhat pozitívba a villanyautó-gyártás pénzügyi mérlege a VW-nél, 2025 előtti dátumokról nemigen hallani.

Fotó: Volkswagen

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/04/26/egymilliot_bukik_a_vw_minden_villanyauton/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936