Elektromos autókat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hat elektromos autót kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 75 millió forintos támogatásából vásárolt autókat Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára adta át hétfőn Budapesten.

Schanda Tamás szólt arról is, hogy a kormány kiemelten foglalkozik az autóiparon belül az elektromobilitással. Nemcsak a gyártás és a kutatás, fejlesztés, innováció területén, hanem az új, korszerű technológiák felhasználásában is élen szeretnének járni.

Ezért indítottak az önkormányzatok részére elektromos töltőállomások telepítését támogató pályázatot, amelynek keretében több mint hatvan településen, összesen 170 töltőoszlop létesült, illetve létesül a közeljövőben.

Emellett támogatják a magyar családok, vállalkozók, önkormányzatok, egyházak és szervezetek elektromosautó-vásárlásait is.

A 2016-ban meghirdetett, első pályázati ütemben több mint 2 milliárd forinttal támogatták mintegy 1500 elektromos autó vásárlását. A második ütemben pedig újabb hárommilliárd forintot biztosítottak erre a célra, így továbbra is igénybe lehet venni a 21 százalékos, de legfeljebb 1,5 millió forintos támogatást a legfeljebb 20 millió forintos bruttó árú autókra – mondta az államtitkár.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke megköszönve a támogatást elmondta, hogy az új autók vidékre, a konvergencia régiókba kerülnek.

Forrás: Origo

https://www.origo.hu/itthon/20191216-elektromos-autokat-kapott-a-maltai-szeretetszolgalat.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936