Elindították a 2. vezető nélküli elektromos transzfer szolgáltatást Tampában

A légkondicionált, teljesen elektromos, sofőr nélküli transzfer a lakosság számára ingyenes, és maximum nyolc fő befogadására alkalmas.

A Hillsborough Területi Közlekedési Hatóság és a Floridai Közlekedési Minisztérium együttműködött egy autonóm járműkísérleti programban, amely transzferszolgáltatást kínál majd Tampa belvárosában és Tampa Heights területén a lakosoknak és a látogatóknak.

A Beep autonóm mobilitási szolgáltatás által biztosított vezető nélküli transzfer  a Tampa Heights-i Armature Works-t köti össze a David A. Straz Előadóművészeti Központtal.

A HART Igazgatósága 2020. május 4-én hagyta jóvá az első kísérleti HART SMART AV programot, amely legalább egy évig működik, és egy második évig is folytatható.

A HART 2020 októberében indította útjára első autonóm járatát a Marion Street Transitway-n.

A második HART SMART AV útvonal az Armature Works és a Straz Center között november 15-én kezdte meg működését.

A HART szerint a további útvonal lehetővé teszi a helyi és állami szervek számára, hogy városi utcai környezetben, autók és gyalogosok mellett teszteljék a technológiát.

A Marion Street útvonalat választották ki a teszt számára, hogy teszteljék, hogyan működik a transzfer a HART fix útvonalú buszai mellett, keresztezve a vasúti síneket és navigálva a közlekedési lámpák közt.

A HART SMART AV keddtől péntekig, valamint szombaton és vasárnap 9 és 22 óra között üzemel. A légkondicionált, teljesen elektromos, sofőr nélküli transzferjárat a lakosság számára ingyenes, és maximum nyolc fő befogadására alkalmas.

A transzfer akár 25 km/h-ás sebességgel is haladhat autonóm üzemmódban a rögzített útvonalon, változó sebességgel, amikor átkelőhelyekhez érkezik, stoptáblákhoz közelít vagy kereszteződésekben navigál.

A jármű nem rendelkezik kormánykerékkel vagy pedálokkal, és előre programozott, legmodernebb szenzortechnológiát használ. A jármű feltöltése havonta kevesebb, mint 30 dollárba kerül.

Minden járműben egy utaskísérő áll majd rendelkezésre, akit kiképeztek a transzfer biztonsági funkcióinak kezelésére, és bármikor képes az irányítás átvételére.

A kísérők idegenvezetőként is szolgálnak, rámutatnak a környék látnivalóira, és felvilágosítják a közönséget a transzfer működéséről.

A HART buszszabályzatához hasonlóan az autonóm járaton is arcmaszkot kell viselniük az utasoknak és a kísérőknek, a transzferkísérőknek pedig minden műszak elején testhőmérséklet-ellenőrzést kell végezniük.

Fertőtlenítő törlőkendők és kézfertőtlenítő állomások állnak rendelkezésre a transzfereken a kísérők és az utasok számára.

A vezető nélküli AVA (Autonomous Vehicle Advantage) transzfereket más Tampa-öböli közösségekben is használják, mint például St. Petersburgben, Dunedinben és Clearwaterben.

Forrás: Patch

https://patch.com/florida/southtampa/2nd-driverless-electric-shuttle-service-launched-tampa?

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936