Elkötelezettek a nagyvállalatok az energiatakarékosság mellett

Határozottan törekednek a Magyarországon működő vállalatok arra, hogy tevékenységük során minél több energiát spóroljanak meg, ezzel jelentősen tudják csökkenteni a költségeiket – derül ki a több nagy társaság tájékoztatója alapján készült összeállításunkból. A megtakarításból újabb fejlesztéseket indítanak el, amelyekkel tovább takarékoskodhatnak.

  • A MÁV-Start állományában lévő Stadler FLIRT motorvonatok az elmúlt öt évben hétmilliárd forintot takarítottak meg a MÁV-nak. Ezzel a cég öt év alatt nagyjából öt FLIRT motorvonat árát hozta vissza, azaz minden egyes évben legalább egy új szerelvény beszerzési költségére elég energiát spórol a cég. A villamos vonatok évente mintegy 76 millió kWh villamos energiát takarítanak meg a vasúttársaságnak.
  • Az Audi Hungaria Magyarország legnagyobb ipari geotermikus energiafelhasználója. 2015-től a vállalat által felhasznált hőenergia közel hatvan százalékát geotermikus energia fedezi. Emellett a kezdetektől ragaszkodik hozzá, hogy az anyacég központja, Ingolstadt és a győri telephely között vasúton továbbítsák az alkatrészeket és a készre szerelt gépkocsikat.
  • A Mol-csoport immár három egymást követő évben szerepel a Dow Jones fenntarthatósági indexben – közölte a magyar olajipari és energetikai vállalat, amely évek óta elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. A cég emlékeztetett: januárban Mol Limo néven közösségi autómegosztó szolgáltatást indított száz elektromos autóval a háromszáz darabos flottájában, a cél pedig az, hogy fokozatosan emelje az elektromos autók arányát.
  • A Richter Gedeonnál a környezetvédelmi szempontok beépülnek a kutatás-fejlesztésbe, a működési folyamatokba, valamint a beruházási döntéseinkbe. Legfőbb célkitűzésük, hogy alacsony szinten tartsuk a környezeti kibocsátásunkat. Folytatjuk a gyártástechnológiák műszaki infrastruktúrájának fejlesztését, a technológiai berendezések, a csatornahálózat, a szennyvízkezelés és az anyagtárolás korszerűsítését.

Forrás: Magyar Idők

https://magyaridok.hu/belfold/elkotelezettek-a-nagyvallalatok-az-energiatakarekossag-mellett-3685067/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936