Elon Musk: a Tesla megnöveli az S/X Modell akkumulátor kapacitását az új Plaid mód verzióval

Elon Musk megerősítette, hogy a Tesla új, nagyobb akkumulátor kapacitású S Modellt és X Modellt jelentet meg az új Plaid mód verzióval a jövő évtől kezdve.

A Tesla általában nem jelenti be előre az új teljesítmény fejlesztéseit, hogy védje az eladásokat, de most megtette az új S Modell „Plaid” móddal.

Szeptemberben a Tesla bejelentett egy 3-motor „Plaid Hajtóművel” és új alváz prototípussal rendelkező S Modellt. Az utóbbi két hónapban az autógyártó a Nürburgringen tesztelte az S Modell prototípust új meghajtással.

Korábban Elon Musk azt mondta, hogy az S Modell „Plaid” hajtóművel és új hátrafelé néző ülésekkel 2020 október/novemberre várható. Legutóbb már jövő nyárról nyilatkozott.

Az S Modell „Plaid” várhatóan a Tesla zászlóshajó szedánjának új csúcsminőségű változata lesz, új hajtóművel és jobb teljesítményű hardverrel is.

Most Musk megerősítette, hogy a hajtóműnek nem csak 3 motorja, hanem nagyobb akkumulátora is lesz. Jelenleg az S és X Modell „Long Range” verziójában az akkumulátor max 100 kWh-ás. Korábban volt arról szó, hogy a Tesla frissíti az S Modell és az X Modell akkumulátorokat a jelenleg a 3 Modellben használt 2170 akkumulátorcellával.

Musk régebben azt mondta, hogy az S és az X Modell platformja csak maximum 120 kWh-ás akkumulátor kapacitást enged meg. De azóta végzett a Tesla néhány fejlesztést az akkumulátor cella technológiában és az akkumulátor csomagolásában.

A Tesla egy új Roadster prototípust is bejelentett, amit 200 kWh-ás akkumulátorral szerelnek fel, ami valójában két 100 kWh-ás akkumulátor egymásra téve.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2019/11/06/tesla-increase-model-s-x-battery-pack-capacity-plaid-mode-elon-musk/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936