Elon Musk bejelentette: új felhasználói felületek érkeznek az FSD számítógéppel rendelkező autóikba

Elon Musk megerősítette, hogy a Tesla új felhasználói felületet fog kiadni a közelgő FSD v9 Beta szoftverfrissítéssel. A frissített felhasználói felület a vezérigazgató elmondása szerint a „mind of car” (az autó nézőpontja) nézettel fog rendelkezni.

A már egy ideje várt, v11-nek nevezett szoftverfrissítés valószínűleg a frissített S Modellben már látott, új kialakítású felhasználói felületet fogja használni.

A frissítést a Full Self-Driving Beta v9 szoftver frissítéshez is kapcsolják, mivel megjelenése egybeesik annak szélesebb körű kiadásával.

A Tesla jelenlegi FSD Beta frissítésében – amelyet jelenleg még csak pár ezer autó tulajdonos használ a korai hozzáférés programban, főként Tesla alkalmazottak – a vezetési megjelenítések leginkább egy hibakereső módra hasonlítanak.

Az autógyártó az FSD Beta szélesebb körű kiadására várhatóan tisztábbá teszi a képeket.

Elon Musk vezérigazgató megerősíti, hogy egy új felhasználói felület érkezik a frissítéssel, és a „mind of car” nézetet fogja tartalmazni:

„Igen, a frissített felhasználói felület az FSD széles körű kiadásával érkezik. Minden FSD számítógéppel rendelkező autó új „mind of car” nézettel rendelkezik. Az összes 3/Y frissíthető, hogy rendelkezzen FSD számítógéppel. „

Bár nem egyértelmű, de a „mind of car” nézet vélhetőleg az új vezetési megjelenítésekre vonatkozik, amelyek azt mutatják, ahogyan az autó látja a környezetét.

A Tesla vezetési vizualizációit gyakran az Autopilot – most pedig az FSD – „bizalomépítőjeként” emlegetik, mivel ezek mutatják meg a vezetőnek, hogy a Tesla számítógépes látórendszere mit lát.

Gyakran ugrálni látszanak tárgyak ezekben a képekben, de Musk jelezte, hogy az új Tesla Vision komputer látás frissítéssel ezek a hibák javításra kerülnek.

Hogy mikor jelenik meg, azt nem lehet tudni, mivel az FSD Beta szélesebb körű kiadását az FSD Beta v9 frissítéshez kötik, amit már számos alkalommal elhalasztottak.

A vezérigazgató azt is jelezte, hogy az új vezetési megjelenítések nem csak az FSD csomaggal rendelkező autókba érkeznek, hanem bármely olyan járműbe, amely FSD számítógéppel (HW3) felszerelt, ami a Tesla minden 2019 áprilisa óta gyártott járművére igaz.

Forrás: Electrek

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936