Elon Musk las vegas-i alagútja önvezető autók számára majdnem kész

2020 legnagyobb részében Elon Musk uralta a SpaceX rakétakilövések híreit, olyannyira, hogy könnyen el lehet felejteni, hogy egy másik Musk tulajdonában lévő szállítási vállalkozás, a The Boring Company is gyorsan halad.

Forrás: Observer

Musk Twitteren jelentette be, hogy az egész éves munkálatok után a The Boring Company első üzemelő „hurok alagútja” Las Vegasban „majdnem kész”. „A városok alatti önvezető autó alagutakban haladni olyan lesz, mintha vontatnának”, mondta a jövőről a cégvezető.

Musk zöld, vezető nélküli városi közlekedésről szóló álmainak beteljesüléséhez az elektromos és önvezető járművek mellett az alagutak jelentik az utolsó szükséges darabot.

A The Boring Company 2018-ban épített egy teszt alagutat székhelyének közelében a kaliforniai Hawthorne-ban. Egy évvel később kereskedelmi szerződést kötött Las Vegasban, hogy megépítse a hurok alagút rendszert nyilvános használatra. A The Boring Company javaslata szerint a végső rendszer perceken belül képes lesz önvezető Tesla gépkocsikkal eljuttatni az utasokat Sin City bármely két rendeltetési helye között.

A Las Vegas-i Kongresszusi Központ (LVCC) közelében lévő első ikeralagutak építése májusban befejeződött. A rendszer várhatóan nyilvános használatra kész lesz a Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen, 2021 januárjában. Az eseményt a koronavírus-járvány miatt online fogják megrendezni.

Forrás: Observer

A múlt hónapban a The Boring Company megyei jóváhagyást kapott az LVCC közlekedési hurok kibővítésére, hogy a Vegas Strip északi végén található új Resorts World szálloda metróállomását is magában foglalja. Végső soron a vállalat célja, hogy összekapcsolja a Strip menti összes főbb turisztikai célpontot, valamint a közeli McCarran nemzetközi repülőtér két terminálját és Vegas belvárosát.

Musk eredeti elképzelése az volt, hogy egy Boring rendszert épít fel Los Angelesben, hogy megoldja a város hírhedt forgalmi dugóit. A társaság továbbra is ezen a célon dolgozik, miután 2018 decemberében elveszített egy építési szerződést Los Angelesben az aktivista ellenzék miatt.

Forrás: Observer

https://observer.com/2020/09/elon-musk-boring-company-tunnel-las-vegas-near-completion/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936