Elon Musk: szentimentális okokból folytatódik az S és X modellek gyártása

Elon Musk elmondása szerint a Tesla kizárólag szentimentális okokból folytatja az S és az X Modellek gyártását. Hozzátette, hogy ezek valójában nem fontosak a jövő szempontjából.

A 3-as modellek eladása messze meghaladja az S és az X modellekét. A harmadik negyedévben ezekből 17483-at adott el a Tesla, míg a 3-as modellből 79703-at. Musk arra számít, hogy az Y modell, amelynek gyártását még nem kezdték meg, még a 3-as modell eladási számait is felül fogja múlni.

Forrás: Tesla

Bár az S és X modellek drágábbak és kisebb volumenűek, mint a 3. modell, ezek a járművek évek óta fontos szerepet töltenek be a vállalat pénzügyi helyzetében. A Tesla autóipari bruttó hasznát a múltban megnövelte a magasabb árú (és járműre eső jobb haszonkulccsal rendelkező) S és X járművek eladása. Így ezek az autók talán nem részei a cég hosszú távú terveinek, de egyelőre ragaszkodnak hozzájuk.

Zach Kirkhorn, a Tesla pénzügyi igazgatója kijelentette, hogy a cég növeli az S és X modellek gyártását a negyedévben az elektromos járművek iránti megnövekedett keresletre adott válaszként. A Tesla továbbra is megnövekedett megrendelési arányt lát el, amely a társaság várakozásai szerint tükröződik az S és X modell szállításokban a negyedik negyedévben.

Musk lelkesen mutatta be az S modellt, főként az újabb verziót, amely új, „Raven” hajtóművel rendelkezik. „Könnyű vezetni, szupermennek érezheti az ember magát vezetés közben”, jelentette ki „és egyben hihetetlenül biztonságos”. Majd az X modellt is úgy írta le, mint egy művészi alkotást.

Forrás: Tech Crunch

https://techcrunch.com/2019/10/23/elon-musk-model-s-model-x-production-continues-for-sentimental-reasons/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936