„Első lépés” az autók és az infrastruktúra összekapcsolása felé

A Seat új technológiát tesztel, amely lehetővé teszi, hogy a járművek kommunikáljanak a közlekedési jelzőlámpákkal. A tesztelésre Barcelonában került sor a közlekedésbiztonságért, a forgalom haladásáért és a környezetvédelemért tett erőfeszítéseik részeként.

A közlekedési lámpákhoz közeledve egy figyelmeztető jelzés jelenik meg a kijelzőn, amely mutatja, hogy a lámpa jelzése zöld, piros vagy sárga lesz, amikor az autó odaérkezik. A rendszer felismeri a lámpától való távolságot és az autó sebességét, ezeket kombinálja a valós idejű közlekedési adatokkal. Bár csak akkor működik, ha az autó betartja a sebességhatárokat.

A technológia V2I (vehicle to infrastructure) néven ismert, melynek révén az összekapcsolt autók kommunikálni tudnak az infrastruktúrával internetes vagy vezeték nélküli helyi hálózati kapcsolaton keresztül.

A Seat városi mobilitási részlegének vezetője, Jordi Caus szerint ez a projekt jelenti az első lépés az autók és a teljes közlekedési infrastruktúra összekapcsolása felé. A lámpa várható jelzéseire való figyelmeztetés javítja a biztonságot, mivel segít elkerülni a hirtelen fékezést.

Forrás: Road Safety GB

https://roadsafetygb.org.uk/news/trial-first-step-to-connect-cars-with-traffic-infrastructure/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936