Emlékezet óta először csökkent az elektromos autók eladása

Az elektromos autók történetében először regisztráltak eladáscsökkenést a világon, havi szinten. A kínai mérséklődés húzta le a piacot, de éves összevetésben így is messze erősebb lesz az idei villanyautós piac a tavalyinál.

Júliusban 14 százalékkal, 128 ezerre csökkent az eladott elektromos autók száma a Sanford C. Bernstein befektetési tanácsadó cég kedden közölt adatai szerint, amit a Bloomberg idézett. A csökkenést elsősorban az okozta, hogy visszaesett az eladás Kínában, ahol mérsékelték az ilyen típusú autók vásárlásának állami támogatását. Eközben Észak-Amerikában is visszaesett az elektromos autók eladása, amit nem tudott ellensúlyozni az eladások növekedése Európában.

Júliusban a legtöbb elektromos autót az amerikai Tesla adta el, mintegy 20 ezret, amelyet a kínai BYD követett csaknem 16 ezres, a német BMW közel 9 ezres és egy másik kínai cég, a BAIC 8 ezres értékesítéssel.

Az idei első hét hónapban globálisan 35 százalékkal nőtt az elektromos autók eladása éves összevetésben. A Sanford C. Bernstein szakértői azzal számolnak, hogy tavalyhoz képest 23-48 százalékkal több, 2,4-2,9 millió elektromos autót adnak el világszerte.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/09/04/emlekezet_ota_eloszor_csokkent_az_elektromos_autok_eladasa/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936