Érdekes önvezető modullal jött ki a Scania

Városi mindenesnek szánja új önvezető modulját a Scania. A most bemutatott NXT-nek van egy első és egy hátsó modulja, e kettő közé lehet pakolni sok mindent a buszfülkétől a hulladékgyűjtőig.

Bár a stockholmi premieren csak a személyszállítós verziót mutatták be, az NXT sokkal több lenne a Scania tervei szerint, mint egy önvezető kis személyszállító. Annak a képek alapján egész jó lehet. A nyolcméteres kabin ötvenöt utast tud szállítani, full panorámás és 245 kilométeres hatótávja van a padlóba épített 165 kWh-s akkumulátorcsomagjának hála. Még a tetejét is teleszórták napelemmel, ami potenciálisan plusz 3 kWh energiát jelenthet.

Ami viszont a NXT-t érdekessé teszi az a variálhatóság. A hajtás a két modul két-két kerekébe épített motorján megy át az útra. Eközé a két modul közé lehet betenni az eddigi koncepciók szerint a buszon felül egy kis áruszállítót vagy egy hulladékszállítót. Mivel a modulok kerekei nagy szögben fordulnak, még a nyolcméteres kabinokkal is csak 10,5 méteres az NXT fordulóköre, ami városi környezetben elég jó érték.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/06/12/erdekes_onvezeto_modullal_jott_ki_a_scania/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936