Ételszállító autonóm robotok az egyetemek campusain az Egyesült Államokban

A Starship Technologies önvezető robotjai végeznek ételkiszállítást campusokon az Egyesült Államokban együttműködésben ételkiszállító cégekkel. A Pittsburgh-i és a Purdue Egyetemen kezdődött legújabban a szolgáltatás az Észak-Arizonai és a George Mason Egyetemet követően. A tanulók a Starship alkalmazását használhatják a rendeléséhez a nap 24 órájában, és egy-két dolláros kiszállítási díjért fél órán belül megkapják a rendelésüket.

Két éven belül a robot flotta az Egyesült Államok 100 campusán jelenhet meg a Starship vezetője szerint. A bővítés támogatása érdekében a társaság 40 millió dollárt gyűjtött új kockázatfinanszírozással, így összesített tőkéjét 85 millió dollárra növelte.

Forrás: CNBC

A cég vezetője elmondta a CNBC-nek, hogy a robotok, amiket ő csak autonóm járműveknek hív, ideálisak a szállításra a járdákon és a keskeny utcákon, ahova az autókat nem engedik, vagy nem férnek be. A szolgáltatás egyben a helyi boltokat támogatja, mivel ezekből rendelve a diákok sokkal hamarabb megkapják ilyen módon, amit kértek, mint nagy online boltokból. A drónokkal és önvezető autókkal ellentétben, az Államokban gyorsan szabályozták és engedélyezték ezeknek a kiszállító robotoknak a használatát, mivel ezek sokkal könnyebbek és lassabbak így kevésbé valószínű, hogy kárt okozzanak akár emberekben akár tárgyakban. Kilenc államban már engedélyezték a robotok használatát, így a Starship közel 100 millió embert ér el a szolgáltatásával. Jelenleg a cég főleg élelmiszert, meleg ételeket és kiskereskedelmi csomagokat szállít campusokon és más közösségekben. Célja a jövőben gyógyszerekre is kiterjeszteni a szolgáltatást.

A Starship versenytársai a hagyományos ételkiszállító cégektől az Uber Eats és az Amazon Scout szállító robotjaiig terjednek.

Forrás: CNBC

https://www.cnbc.com/2019/08/20/starship-delivery-robots-bring-starbucks-blaze-pizza-to-campus.html?__source=facebook%7Cmain

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936