Európa legnagyobb akkumulátortároló rendszerét mutatták be az Egyesült Királyságban

Európa legnagyobb teljesítményű akkumulátoros energiatároló rendszere mától hivatalosan is online lesz, ami új korszakot jelent az energiadiverzifikációban az Egyesült Királyságban.

A Harmony Energy Income Trust, amely akkumulátoros energiatároló eszközökbe fektet be Nagy-Britanniában, ma bemutatta első, 196 MWh-s portfólióprojektjét a kelet-yorkshire-i Pillswoodban, amely Tesla technológiát használ az energia tárolására.

A Pillswood projekt a Tesla 2 órás Megapack technológiai rendszereit alkalmazza, és egyetlen ciklusban akár 196 MWh villamos energiát is képes tárolni – amennyi nagyjából 300 ezer brit otthon 2 órán keresztüli áramellátására elegendő kapacitást jelent.

A Harmony Energy Limited által kidolgozott és a Tesla által irányított projekt célja, hogy az Egyesült Királyságot előrelendítse a szén- és gázerőművek megújuló energiaforrásokra való váltásában.

A tervezett létesítményt eredetileg 2023 márciusára tervezték teljes körűen üzembe helyezni.

A londoni tőzsdén jegyzett, yorkshire-i székhelyű Harmony is zöld utat kapott Új-Zéland legnagyobb napenergia-farmjának felépítésére Waikatoban, az északi sziget felső részén, amely 30 000 otthon ellátásához elegendő energiát termel majd.

Peter Kavanagh, a Harmony Energy Advisors igazgatója nyilatkozta: „Az akkumulátoros energiatároló rendszerek elengedhetetlenek ahhoz, hogy kiaknázzuk a megújuló energia teljes potenciálját az Egyesült Királyságban.”

„Ezek a projektek nem támogatottak adófizetői támogatással, mégis vonzó hozamot kínálhatnak a részvényesek számára különféle piaci feltételek mellett.”

A Harmony Energy Income Trustnál jelenleg öt akkumulátoros energiatároló rendszer építése van folyamatban, amelyek várhatóan jövő év októberében kezdik meg a működést.

Forrás: City A.M.

https://www.cityam.com/europes-largest-battery-storage-system-unveiled-in-the-uk-amid-net-zero-push/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936