Év végére önvezető autók közlekedhetnek a brit utakon: a kormány azt tervezi, hogy a teszteket biztonsági vezető nélkül fogják végezni

Nagy-Britanniában a közutakon teljes körűen önvezető autókat tesztelnek ez év végéig. Ez lesz az első alkalom, hogy ebben az országban biztonsági vezető nélkül próbálják ki az önjáró járműveket. Jelenleg a kormány iránymutatásai megkövetelik, hogy a technológiai meghibásodások esetére a biztonsági vezető legyen jelen, de az emberi felügyelet szükségességének felszámolására vonatkozó javaslatokat a közlekedési minisztérium (DfT) várhatóan zöld jelzéssel látja el.

  • A tisztviselők szerint ezzel a lépéssel Nagy-Britannia vezető szerepet fog betölteni a csúcstechnológiában, azonban a kritikusok szerint a mesterséges intelligencia „messze nem áll készen” erre.
  • A kormány tervei szerint, miután a tesztek befejeződtek, Nagy-Britanniában 2021-re forgalomba állhatnak a vezető nélküli járművek. A kritikusok azonban azt állítják, hogy veszélyes lenne.
  • Az Egyesült Államokban már végeztek korlátozott teszteket biztonsági vezető nélküli önvezető járművekkel, de ebben a tekintetben Nagy-Britannia lesz az első Európában.
  • Közlekedési szakértők szerint a közvélemény bizalmatlansága késlelteti a bevezetést. A londoni székhelyű PA Consulting előrejelzései szerint a teljes vezető nélküli autók nem jelennek meg a brit utakon a 2020-as évek végéig.

Forrás: MailOnline

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6671905/Driverless-cars-step-closer-appearing-British-roads-Government-plans.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936