Extreme E néven érkezik az elektromos rali

A villanyautók terjedésével párhuzamosan úgy tűnik egyre inkább megéri tisztán elektromos versenysorozatot indítani. Az ötödik évére készülő Formula E sikerein felbuzdulva a széria alapítója, Alejandro Agag egy új, Extreme E nevű elektromos rali bajnokságon megszervezésén dolgozik.

A tervek szerint a Formula E szabályaihoz hasonlóan a csapatok csak a motort és az akkumulátort fejleszthetnék szabadon, minden mást szabvány alkatrészekből kellene megoldaniuk. A márkák felismerhetősége marketing-szempontból meglehetősen fontos, így a közös vázra mindenki a saját szériaautójára emlékeztető műanyag borítást szerelhetne.

A bajnokság különlegességét az alapítók szerint az elektromos hajtáson felül az adná, hogy olyan helyeken is versenyezhetnének, ahol eddig a hagyományos sorozatok a motorzaj és a kipufogógázok miatt nem indulhattak.

Kiemelték még, hogy az elektromos hajtással versenyezhetnek olyan tengerszint feletti magasságokban is, ahol a ritkás levegő miatt belsőégésű motorokkal elképzelhetetlen a tempós haladás. A hivatalos bejelentést megelőzve belengettek egy helyszínt a Himalájában.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/09/04/extreme_e_neven_erkezik_az_elektromos_rali/

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936