Ez a pedálos kisteherautó az ökofuvarosok álma

Félig elektromos kerékpár, félig dobozos kisáruszállító valamit épített egy brit vállalkozás.

Az Electric Assisted Vehicles (EAV) cég első áruszállítója – innen az EAVan név – a teherkerékpár műfaját javítja fel. Mivel azonban elsősorban a furgonokból szeretnék átültetni ebbe az emisszió mentes szerkezetbe a sofőröket, nem pedig a bringásoknak terveztek tágasabb járművet, az egész úgy néz ki, mint egy lekicsinyített dobozos teherjármű.

Mivel egy ilyen jármű tömege vélhetően jóval nagyobb, mint egy átlagos kerékpáré, leginkább elindulni nehéz vele. Ezért villanymotor hozza mozgásba a szerkezetet, egészen 5 km/órára gyorsítva fel a legfeljebb 120 kg-nyi csomagot cipelni képes járművet. Onnantól szokásos elektromos rásegítésű e-bike módjára haladhatunk, legfeljebb 25 km/ órával.

Forrás: King of the Road

A rásegítés mértéke szabályozható, az EAVan különböző áttételezésű váltókkal rendelhető, és természetesen fékezéskor, illetve szabadonfutáskor visszatölt a villanymotor az akkuba.

A hatótávolság alaphelyzetben 96 km, de ha további akkukat vásárolunk, akár messzebb is mehetünk. Az akkuk normál konnektorról tölthetők, illetve cserélhetők, így néhány perc alatt újra üzemkésszé tehető az EAVan.

A jármű ráadásul teljesen moduláris, a zárt dobozos furgontól a platós felépítményig sok lehetőséget kínál. A tervek szerint többféle hosszban is rendelhető volna, ami akár személyszállításra is lehetőséget teremt, de persze mentő- vagy őrszolgálati járműként is használható volna egy ilyen kerékpár-kisteher kiméra.

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2019/08/06/eavan-dobozos-e-kerekpar/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936