Ezek az önvezető tesztautók karamboloznak leggyakrabban Kaliforniában

Az Allianz Global Assistance által összeállított jelentés szerint az amerikaiak mindössze 52 százaléka állítja, biztos abban, hogy az autonóm vezetési technológia elég biztonságos lesz ahhoz, hogy megfontolja a hagyományos járműve önvezetőre való cseréjét. A kaliforniai autonóm járművek tesztelésében részt vevő vállalatok között a GM Cruise részlege és a Google Waymo kezdeményezése mindent megtesz annak érdekében, hogy dokumentálja a tesztelés során történt baleseteket. Az elemzésből származó adatok megtekinthetők a Tech.co honlapján.

  • A Waymo autók eddig 32 kaliforniai balesetben voltak érintettek, Mountain View területén. Ez a szám a vállalat autonóm flottájának 41 százalékát jelenti.
  • San Francisco területén 61 autonóm balesetet jelentettek a DMV-nek (Department of Motor Vehicles), ebből 52 Cruise volt. Ez a GM önjáró flottájának 30 százalékát teszi ki. A Zoox öt balesetjelentést nyújtott be a DMV-hez, az Apple kettőt, a Toyota és a Drive.ai pedig egy-egy ütközést számoltak el.
  • A kaliforniai teszteléseknél a törvény előírja, hogy a baleseteknél jelentést készítsenek, ha más jármű vagy egyéb tulajdon, ill. személy sérül, függetlenül attól, hogy a tesztjármű hibás volt-e, vagy az autonóm vezetési funkció be volt-e kapcsolva.
  • A pozitív oldalon az adatok azt mutatják, hogy ezeknek az autonóm autóbaleseteknek a legtöbbje alacsony sebességnél történt és nem nyílt utakon.
  • A jelentés azt is megállapította, hogy nem minden ember örül az önjáró autók megjelenésének az utakon, szándékos rongálások is történtek.

Forrás: Forbes

https://www.forbes.com/sites/jimgorzelany/2018/11/19/heres-which-self-driving-test-cars-crash-most-frequently/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936