FAA tanúsítványt kap az Amazon Prime Air drón szállító rendszere

Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hatósága (FAA) zöld utat adott az Amazonnak, hogy elkezdhesse tesztelni drónnal történő áruszállítási szolgáltatását az Egyesült Államokban. Az FAA Part 135-ös tanúsításával az Amazon drónjai repülhetnek az operátor látóterén kívül is. A tanúsítás megszerzése kulcsfontosságú mérföldkő az Amazon évek óta tartó erőfeszítéseiben, hogy kereskedelmi drón szállításokat indítson. A végső cél olyan drónok telepítése, amelyek maximum 30 perces távolságokon végeznek áruszállítást.

Forrás: ZD Net

„Ez a tanúsítás fontos előrelépés a Prime Air számára, és jelzi az FAA bizalmát az Amazon autonóm drón-szállítási szolgáltatásának működési és biztonsági eljárásai iránt.” – mondta közleményében David Carbon, a Prime Air alelnöke. „Folytatjuk a technológiánk fejlesztését és finomítását annak érdekében, hogy a szállító drónokat teljes mértékben integráljuk a légtérbe, és szorosan együttműködünk az FAA-val és más szabályozókkal szerte a világon, hogy megvalósítsuk a 30 perces szállításról szóló elképzelésünket.”

A Part 135-ös tanúsítványt olyan drónnal szállító cégek nyerték még el, mint az Alphabet tulajdonában lévő Wing és a UPS. A tanúsítás megszerzése érdekében az Amazon több ezer repülési órát regisztrált. A vállalat azt állítja, hogy finomította teljesen elektromos drónját, hogy biztonságosabb legyen, és érzékelő-elkerülő rendszerrel szerelte fel.

Az Amazon 2016-ban végezte első drónnal való teszt szállítását az angliai Cambridge-ben.  A vállalat egy kiterjedt logisztikai hálózat kiépítésének részeként kezdte meg önálló drónos szállítási erőfeszítéseit. Saját szállítási hálózatának kiépítése segíthet az Amazonnak az egyre növekvő ügyfélkörével járó költségei csökkentésében.

A szállító drónok építése mellett az Amazon az elmúlt években saját teherszállító repülőgép flottáját is útjára indította, tengeri szállító hajókból, teherautókból és helyi áruszállító járművekből álló hálózatával együtt. Megvizsgált ezen kívül az egyéb szállítási lehetőségeket is, például a robotokat.

Forrás: ZD Net

https://www.zdnet.com/article/amazons-prime-air-drone-delivery-system-earns-key-faa-certification/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936