Felejtse el az elektromos autókat – a jövő igazi kulcsát az elektromos utak jelentik

Los Angeles a legszennyezettebb amerikai nagyváros, a fekvésének és a rengeteg autónak, valamint teherautónak köszönhetően. Dél-Kaliforniában a hatalmas kamionok jelentik a legnagyobb problémát, és ezek túl nagyok ahhoz, hogy elektromos akkumulátorokkal működhessenek, mint a Tesla vagy egyéb személyautók. A megoldás az utak elektromossá változtatása lehet.

  • A Siemens egy Los Angeles szíve és Long Beach fő kikötője között elnyúló forgalmas autópályán, Carsonban épít ki ilyen rendszert, eHigway néven.
  • Andreas Thons, a Siemens autópálya-villamosítási projektjeinek vezetője. A cég már tesztelt hasonló autópályákat Németországban és Svédországban. „A rendszer előnye egyrészt nulla kibocsátás,” mondta Thons. „A zajszint is valóban csökken. Ráadásul gazdasági haszna van, mert az elektromos hajtás kevesebb energiát igényel, mint a dízel. „
  • Az út hasonló elven működik, mint a troliknál: a speciálisan tervezett teherautók az elektromos vezetékek alatt mennek, és mindegyiknek van egy, az áramszedőhöz hasonló eszköze, amely csatlakozik a vezetékhez, és meghajtja a járművet.
  • Jelenleg három tehergépjármű teszteli a pályát: egy elektromos, egy benzines-elektromos hibrid, egy dízeles-elektromos hibrid.

Forrás: jeanjanekae.me

https://jeanjanekae.me/forget-electric-cars-electric-roads-are-the-real-key-to-the-future-vcbvccbcb-bvb-vvvbvbvgn-bnbvnvbnvbnvbnbnnvn.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936