Gond nélkül tett meg 560 kilométert egy Teljesen Önvezető Model 3

A Tesla Full Self Driving (Teljesen Önvezető) frissítése tavaly októberben jött ki béta verzióban, és egyelőre csak néhány tulajdonos élvezheti, de egy Model 3 biztató eredményeket produkált a napokban: a SpaceX Hawhtrone-i (Los Angeles) székhelyétől egészen San Jose városáig, azaz 350 mérföldes (kb. 560 kilométeres) túrát tett meg emberi beavatkozás nélkül.

Forrás: Totalcar

A Whole Mars Catalog nevű YT-csatorna majdnem mindegyik feltöltése egy Tesla Model 3 önvezetéséről szól, többnyire pár perces videókban, rövid utakkal szemlélteti a Full Self Driving (FSD) működését. Utóbbi feltöltései közül kettő azonban kilóg a sorból és népszerűbb, ugyanis rövidebb utak helyett több száz kilométereket tett meg, szinte beavatkozás nélkül.

Az egyik teszten a Model 3 a Los Angeles-San Francisco távot tette meg teljesen önvezetve, azonban egyszer bele kellett nyúlnia a sofőrnek az útra került törmelékek miatt. A közel 600 kilométeres távhoz képest persze ez közel sem rossz, sőt a második kísérlet még ennél is jobban sikerült: a SpaceX hadiszállás-San Jose túránál nem kellett beavatkozni a vezetőnek, csak a Superchargerekhez való beálláskor vette át az irányítást pár másodperc erejéig, még be-, majd kimanőverezett a töltőállomásról. Lényegében tehát az 560 kilométert és a hat órát végig a Tesla vezette le.

Hozzá kell tenni, hogy a vezető elmondása szerint egyik alkalommal sem volt tökéletes az FSD, néha hibázott és bizonytalankodott – ha nem is avatkozott bele, valószínűleg ezért tartotta jó párszor a kormányon a kezét. Illetve az is fontos, hogy a rendszernek viszonylag kedvező útviszonyokon zajlottak a tesztek, többnyire autópályán, és nem városban, ahol a sok tábla, lámpa, esetenként kereszteződés tud gondot okozni. Ennek ellenére a borzasztó hosszú utakat szinte gond nélkül teljesítette a Model 3, ami komoly fegyvertény a jövőre nézve.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2021/01/06/gond_nelkul_tett_meg_560_kilometert_egy_teljesen_onvezeto_model_3/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936