Gyorshajtásra késztette a Teslát a jelzőtáblára rakott ragasztószalag

Hackerek gyorshajtásra késztették a Tesla autonóm rendszerét azzal, hogy a sebességhatárt jelző táblára egy kis darab ragasztószalagot tettek. Így a 35 mph/h-ás határt jelző táblán a számot a jármű 85-nek észlelte és gyorsításba kezdett, míg a vezető meg nem nyomta a féket.

A Tesla 2016-os S Modelljét és X Modelljét is átverték ezzel a trükkel a McAfee Advanced Threat Research kutatói, akik a MobilEye kamerarendszert választották jelenlegi vizsgálatuk tárgyául, mivel a rendszert már több mint 40 millió járműben, köztük Teslákban is használják.

A Tesla legújabb járművei már nem alkalmazzák a MobilEye technológiát, és jelenleg úgy tűnik, hogy általában a közlekedési tábla felismerést sem.

A kutatói csapat megvizsgált a MobilEye legújabb kamerájával felszerelt 2020-as járművet is, amely nem tűnt érzékenynek erre a támadásra. De az beletelik még egy időbe, mire ez a verzió széleskörű használatba kerül.

Nem ez volt az első alkalom, amikor sikerült becsapni egy Teslát. Az izraeli Ben-Gurion Egyetem kutatói nemrég egy Tesla X Modell Autopilotját késztették hirtelen fékezésre és elkerülő manőverre azzal, hogy egy ember hologramját vetítették az útra.

Az Autopilot rendszer már számos halálos balesetben is részt vett. Januárban az Egyesült Államok szenátora, Edward Markey felszólította a Teslát, hogy változtassa meg az Autopilot nevét, mert az félrevezető.

Ezek az esetek is azt bizonyítják, hogy az önvezető autók még messze állnak attól, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljenek.

Forrás: TheNextWeb

https://thenextweb.com/neural/2020/02/19/some-teslas-have-been-tricked-into-speeding-by-tape-stuck-on-road-signs/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936