Harmincegy multinacionális vállalat tett ígéretet arra, hogy elektromos autókra vált 2030-ig

Ahogy a kormányközi éghajlatváltozási csoport (IPCC) tavaly jelentette be, a Föld éghajlatának hőmérséklete 2040-re várhatóan 1,5 Celsius fokot fog emelkedni. Ez nem hangzik soknak, de globális szinten súlyosbíthatja az élelmiszerhiányt, aszályt, tűzvészeket okozhat, gyakoribbá válhatnak a hurrikánok és a növekedhet a tenger szintje. A globális felmelegedés hatásainak megakadályozására az egyetlen mód a fosszilis tüzelőanyagok emberi felhasználása által okozott CO2-kibocsátás csökkentése. A Climate Group arról számol be, hogy a globális felmelegedés csökkentése érdekében 31 multinacionális vállalat ígéretet tett arra, hogy 2030-ig elektromos járművekre vált át. A lista olyan cégeket tartalmaz, mint az IKEA, a DHL, és a Bank of America, és több mint 2 millió járművet érint világszerte.

  • A Climate Group egy brit nonprofit vállalat, a zöldebb alternatívákat kínál vállalatoknak és kormányoknak. A csoport Londonban, New Yorkban és Új-Delhiben 2017-ben jelentette be az „EV 100” kiemelkedő projektjét, amely egy ambiciózus terv, hogy 2030-ig bevezesse az elektromos közlekedést világszerte.
  • A megkérdezettek 95 százaléka hivatkozott az üvegházhatást okozó gázok csökkentésére a váltás jelentős indítékaként, de a hosszú távú pénzügyi megtakarításokat is ösztönzőként azonosították.
  • Az EV100 nem csak a magánszektortól kapott támogatást. A New York-i és a New Jersey-i kikötői hatóság (PANYNJ) is kötelezettséget vállalt arra, hogy 2030-ig elektromos járművekre vált, és 2025-re a flottájának 50 százaléka EV lesz.

Forrás: Inquisitr

https://www.inquisitr.com/5283923/thirty-one-companies-pledge-to-switch-to-electric-vehicles/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936