Hogyan fog kinézni az Apple Car várva-várt önvezető autója?

Az Apple elektromos autós álmát a Project Titan testesíti meg, amely már nagyon régóta készül. A következő generációs EV prototípusát az előrejelzések szerint 2024-ben mutatják be, ha minden a tervek szerint halad, a sorozatgyártású modell pedig valamikor 2025-2028 között debütál.

Ez felhívás a független autótervezőknek, hogy ízelítőt adjanak az Apple-rajongóknak abból, hogy milyen lehet és milyennek kellene lennie az Apple Carnak, ha végre megvalósul. Az Apple Car 1 koncepció a cupertinoi óriáscég eddigi legjobban várt projektjének újabb változata, amely megvalósításra vár.

Az Apple koncepcióautójának alapötlete a minimalista és elegáns forma. Az Apple Magic Mouse, számítógépes egérhez hasonlító forma szándékos, és meghatározza a várhatóan továbbfejlesztett önvezető autó áramvonalas formáját. A forma másik inspirációját az Airpods Pro adja, ebből származik az erőt és dominanciát kifejező kialakítás: a domború kerékrész és az általános kontraszt.

Az Apple Watch és az iMac hatása is látható a lapos felületekben és az éles vonalakban. A tervező szem előtt tartva az Apple Car bevezetésének ütemezését, a tervezett 5. szintű autonómia érdekében fejlett kamerákat és Lidar érzékelőket is beépített az autóba.

A futurisztikus vezeték nélküli töltés az integrált burkolatokkal egy másik elem, amely meggyőzővé teszi az elektromos járművek technológiáját. Az Atif koncepciója az iDrive útvonalak hálózatát javasolja, amely az Apple Car feltöltöttségét biztosítja anélkül, hogy gyakran kellene tölteni.

A világ türelmetlenül várja a hivatalos Apple Car prototípust, vagy legalábbis valami előzetes látványtervét annak, hogy milyen dizájnra lehet számítani. Addig is be kell érni a képzeletüket szabadjára engedő autótervezők látványos koncepcióival.

Forrás: Yanko Design

https://www.yankodesign.com/2022/11/16/apple-car-1-concept-embodies-brands-winning-design-philosophy-exciting-self-driving-function/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=apple-car-1-concept-embodies-brands-winning-design-philosophy-exciting-self-driving-function

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936