Ilyen lehet a jövő kamionja az oroszok szerint

UFÓ-ra hasonlít a legújabb orosz tanulmány kamion, amely a tervek szerint sofőr nélkül fog közlekedni.

Egyedülálló tanulmányt készített a jövő kamionjáról a moszkvai Art. Lebedev Studio. Az 1995-ben alapított cég mindössze 43 nap alatt alkotta meg a Gruzovikus nyergesvontató látványtervét, amelynek láttán olyan érzésünk lehet, mintha bekukkantott volna hozzánk egy jövőből jött jármű. Formaterve egyszerre lenyűgöző és hátborzongató és lényegében“első ízben ad arcot” a mesterséges intelligenciának ebben a szegmensben.

Forrás: King of the Road

A frontrészt a karosszéria tetejétől egészen a lökhárító aljáig lenyúló, sötétített szélvédő tölti ki, ami mögött nem ül senki, mert olyan önvezető nyergesnek tervezték, amely lézer alapú távérzékeléssel, szenzorokkal és külső kamerák képeivel tájékozódik menet közben. A megrendelő kiléte még nem ismert, így pontos technikai paraméterekről sem tudni, egy dolog biztos, svéd társához hasonlóan elektromos hajtáslánccal fogják szerelni.

A Naberezsnije Cselniben található gyár korábban arról tájékoztatta a sajtót, hogy 2025-ben indítaná el az önvezető teherautók gyártását, nem kizárt tehát, hogy a Gruzovikus a jövő autonóm Kamazát jeleníti meg.

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2019/07/27/ilyen-lehet-a-jovo-kamionja-az-oroszok-szerint/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936