Ismét egy villanyautó-gyártót támogat a Hyundai

Ezúttal egy kaliforniai vállalkozást, a Canoo-t karol fel a koreai óriáscég, amely saját jogán is az erősebb a villanyautó-gyártók közé tartozik.

Forrás: Canoo

A nagyjából két éve alapított Canoo, hasonlóan az Arrivalhoz, egy gördeszka-platformot fejlesztett ki, amely tartalmaz minden, az autó működéséhez szükséges gépészetet, valamint az akkumulátorokat. Erre az alapra így viszonylag olcsón és gyorsan lehet különböző stílusú és funkciójú felépítményeket tervezni.

A Hyundai ezúttal nem befektetőként pénzeli a Canoo terveit, hanem erre a platformra vetettek szemet, és a terveket, illetve a kis cég fejlesztői kapacitását vásárolják meg: a cél egy olyan platform kialakítása, amelyre minimális költséggel igen sokféle felépítményt építhetnek. Ez ugyan valószínűleg lassítja majd a Canoo saját terveinek megvalósulását, de egyben biztosabb anyagi hátteret nyújthat a cégnek.

Forrás: Canoo

A koreai vállalatóriás korábban 87 milliárd dolláros keretet határozott meg, amelyet a jövő mobilitását meghatározó megoldások fejlesztésére szánnak. Ebből a csillagászati összegből költenek villanyautók, üzemanyagcellás hajtások és önvezető járművek fejlesztésére is.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/02/13/ismet_egy_villanyauto-gyartot_tamogat_a_hyundai/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936