Itt a „Super Leaf”: a Nissan teljesen elektromos prototípusa ikermotoros beállítással növeli a teljesítményt

A Nissan munkatársai által „Super Leaf”-nek becézett „ikermotoros összkerék meghajtású tesztautó” a Nissan elektromos járművek terén tett útjának következő lépését jelöli. Ennek során úgy tűnik, inkább a szórakozásra összpontosítanak, mint a takarékosságra.

Neve egyelőre még nincs, de van két motorja, mindkét tengelyen egy, amelyek gyorsabbá teszik, sportosabb a felfüggesztése és rendelkezik néhány okostechnológiával, amelyek jobb és gyorsabb vezetést tesznek lehetővé. Az autó egyértelműen a teljesítményre összpontosít, ígéretes gyorsulással, fékezéssel, dinamikával, akár egy sportautó.

Forrás: Motor1

„A Nissan hamarosan elindítja a következő generációs EV-t, amely valódi áttörés lesz” – mondta Takao Asami, a Nissan kutatásért és fejlesztő mérnöki munkáért felelős alelnöke.

„Az új, négykerék irányítású technológia egyesíti a Nissan elektromos meghajtó és 4WD vezérlő technológiáit az alvázvezérlő technológiánkkal, hogy hatalmas fejlődést érjünk el a gyorsulás, a kanyarodás és a fékezés során.”

A teljesítmény mellett az új elektromos autót úgy tervezték, hogy minimalizálja a jojó effektust, ami a regeneratív fékezéskor lép fel. Regenerációs rendszerrel van felszerelve mindkét tengelyen, ami segít az autót stabilan tartani, így amikor levesszük a lábunkat a gázpedálról, a fejünk nem gurul erre-arra.

Végül egy független fékvezérlő rendszer képes leállítani az egyes kerekek fékerejét segítve az autót abban, hogy ne csússzon ki a kanyarokban.

Forrás: Carsguide

https://www.carsguide.com.au/car-news/meet-the-super-leaf-nissans-all-electric-prototype-ups-the-grunt-with-twin-motor-setup-0

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936