Japán közel 100 vezető nélküli autót enged majd az utakra az Olimpia versenyhelyszínein

Jövő júliusban, mielőtt Japán elindítja a nyári olimpiát hét napon keresztül Tokió több tucat vezető nélküli járművet hagy szabadon mozogni a város vízpartján lévő verseny helyszíneken, hogy népszerűsítsék az újfajta technológiát. 100 önvezető autó fog közel 7 ezer utast szállítani a július 6.-ával kezdődő héten, mondta Seigo Kuzumai a japán kormány autonóm jármű programjának vezetője. Az eseményen részt vesznek autógyártók, mint a Toyota és a Nissan, alkatrész gyártók és startupok is.

Az eddigi legnagyobb japán önvezető autó próba célja, hogy bemutassa az ország erősségét a területen. A jövő hónaptól 2022-ig Japán számos tesztet végez közutakon Tokióban 28 cég és intézet autóinak bevonásával. Az ország célja, hogy 2025-ben megkezdje a teljesen autonóm autók árusítását.

Ugyancsak a sportesemény alatt több mint egy tucat Toyota robot jármű fog folyamatosan körözni az olimpiai és paralimpiai faluban, hogy a sportolókat és az ott dolgozókat szállítsa. Egy másik önvezető, mesterséges intelligencia technológiával felszerelt Toyota jármű, a Concept-i pedig a fáklyát vivő váltó futókat fogja kísérni.

Forrás:

https://www.iol.co.za/business-report/international/japan-will-let-up-to-100-driverless-cars-roam-freely-ahead-of-olympics-31896777

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936