Járkálhat az utcán az önvezető csomagszállító

Bár az Egyesült Államokban elég komoly önvezető fejlesztések zajlanak, ez csupán a második alkalom, hogy egy cég számára lehetővé tették önvezető járművek tesztelését tesztpilóta nélkül. A Nuro számára nem is volt más lehetőség, hiszen a járművük embernek nem elég nagy.

Forrás: Nuro

A Nuro R2 még februárban kapott felmentést az egész Egyesült Államokra vonatkozóan a forgalomba helyezési szabályok egy része alól. Így például nem kell, hogy tükör, szélvédő, pedál vagy kormánykerék legyen a felszerelései között. Most pedig Kaliforniában azt is engedélyezték, hogy részt vegyen a közúti közlekedésben. Mivel egyébként is nagyon megritkult a forgalom a kijárási tilalom miatt, ebből aligha lesz baj, és a cég, bár a szövetségi felmentést 5000 járműre kapta meg, egyelőre két prototípussal kezdi meg a tesztelést.

Az önjáró rendelés-kiszállító ahhoz valószínűleg nem áll rendszerbe időben, hogy a jelenlegi járványhelyzetben komoly segítséggé váljon. Viszont egyáltalán nem kizárt, hogy a 40 km/h végsebességű szerkezeteket épp a koronavírus kapcsán elrendelt kijárási tilalom segíti majd át a közönség kezdeti idegenkedésén.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/04/09/nuro_onvezeto_szallito_engedely/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936