Kamunak tűnik a Mercedes Teslája, de nem az

A Mercedes legnagyobb frankfurti dobása a Vision EQS tanulmány, melyet most láthatott először élőben a közönség.

Az EQ-sorozat a Mercedes részben vagy teljesen elektromos hajtású autóit gyűjti egy név alá. Ide tartoznak a plug-in hibridek, mint az A és B osztály, a már kapható EQC SUV, és ide sorol majd be az EQS is, ha kikerül a nevéből a félkész állapotra utaló Vision előtag.

Forrás: Totalcar

Ez az autó egy ötméteres, elektromos hajtású luxuslimuzin előképe a hagyományos S osztály színvonalán. A kornak megfelelően tengerből pecázott műanyaghulladékból szőtt textil-tetőkárpittal, PET-palackból készített beltéri burkolatokkal és nappabőrnek álcázott műbőrrel készül, hagyományos műszerfal helyett egyetlen, organikus formájú kijelzőcsoport kúszik végig a két első ajtó közt.

A Vision EQS-t elöl és hátul egy-egy villanymotor hajtja, a nyomatékelosztást elektronika felügyeli, a motorok összteljesítménye 350 kilowatt (476 lóerő), legnagyobb forgatónyomatékuk pedig 760 newtonméter. A nyilván minimum 2,5 tonnás óriáskavics 4,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből száz kilométeres sebességre.

Forrás: Totalcar

Ezekkel a paraméterekkel ugyan még nem lép a Tesla Model S lábára, de az igazi szenzáció a 100 kilowattóra kapacitású akkunak köszönhető hatótávolság, amely a fejlett energiagazdálkodási rendszerrel 700 kilométer a WLTP-szabvány szerint, miközben gyorstöltéssel húsz perc alatt nyolcvan százalékra lehet tornázni az akkumulátorokat.

Miközben minden gyártó a részben vagy teljesen önvezető rendszerek fejlesztésén pörög, a Vision EQS esetében a Mercedes leteszi a garast a hagyományos vezetési élmény mellett. Ezért bár az autó a nemzetközi besorolás szerint már a mostani állapotban is képes a hármasszintű „önvezetésre”, vagyis csekély beavatkozási igénnyel közlekedhet, és ez a képesség a meglévő hardverrel tovább fokozható a szoftverkörnyezet fejlődésével, az aktív futómű és a bődületes teljesítmény most még elsősorban az élményszerzést szolgálja.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/09/10/kamunak_tunik_de_nem_az_a_mercedes_teslaja/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936