Kanadából jött a villanyteherautózás újdonsága

Amíg a világ a Genfi Autószalon újdonságait emésztgette, Kanadában a semmiből feltűnt egy villanyos teherautó, méghozzá nem is csak egy prototípus.

Kanada nem épp az az ország, ami az elsők közt jut eszébe az embernek a járműgyártásról. A most felvillant Lion sem egy nagy név, a quebec-i vállalat az elmúlt szűk tíz évben elektromos buszokat, köztük iskolabuszokat gyártott a helyi piacra. Az ebben szerzett tapasztalatukat vitték most odébb egy kategóriával, és megcsinálták a Lion8-ast, egy 480 kWh-s akkumulátorcsomaggal felpakolt teherautót. Egy ideje állítólag már előrendelhető, de a nagyvilágnak csak a napokban mutatták meg a kész terméket.

Azokkal az LG-től vett giga akkucsomagokkal és a 470 lóerős villanymotorjával 400 kilométeres hatótávot tud, igaz, azt nem tették hozzá az infóhoz, hogy erre maximális terhelésre pakolt raktérrel vagy üresen képes. Ez még a fuvarozásban is elég lehet pár feladatra, a töltésidő viszont nagyon baljós, mert ha azokat a jól láthatóan elkülönülő akkumulátorokat csak együtt, egyszerre egy irányból lehet tölteni, akkor hiába képes 100 kW-os töltésre a Lion8, nagyjából öt óra kell neki egy teli tankhoz.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/03/18/kanadabol_jott_a_villanyteherautozas_ujdonsaga/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936