Kevesebb ember, hazai gyártás – így készül a nagyüzemi villanyautózásra a Volkswagen

Kisebb alkalmazotti létszámmal, de nagyobb hatékonysággal termelnek majd elektromos autókat a Volkswagen üzemei – mondta el Gunnar Kilian, a konszern személyzeti igazgatója a dpa hírügynökségnek adott interjúban. A Volkswagen Németországban összpontosítja majd az elektromos autók gyártását.

A néhány amerikai gyárának bezárására és alkalmazottak elbocsátására kényszerülő General Motors példáját idézve a személyzeti igazgató az interjúban rámutatott: mivel az elektromos autók gyártása a hagyományos hajtásláncokénál rövidebb időt igénylő egyszerűbb összeszerelési folyamat, ezért a Volkswagen is hasonló döntésekkel kell hogy szembenézzen, mint a GM. „Szerencsére az elkövetkező években nagy számban éri el a nyugdíjkorhatárt a nagy születésszámú generáció, ezért lehetőségünk nyílik arra, hogy ne töltsük be az így megüresedő munkahelyeket” – mondta.

A Volkswagen elektromos autói gyártását egyértelműen Németországban kívánja összpontosítani, amitől egyúttal termelékenységének 20-25 százalékos növekedését is várja – mondta el a személyzeti igazgató, hozzátéve, hogy „arról azonban korai lenne még elmélkedni, hogy ez mennyi alkalmazottat jelentene úgy egy évtized múlva”. A Volkswagen motorokat és más részegységeket gyártó üzemeire még az elektromos autók növekvő részaránya mellett is hosszú ideig szükség lesz – hangsúlyozta Gunnar Kilian, mivel „még hosszú évekig az új autók nagy része hagyományos hajtással készül majd”.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/12/02/kevesebb_ember_hazai_gyartas_-_igy_keszul_a_nagyuzemi_villanyautozasra_a_volkswagen/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936