Kína idén enyhíthet az elektromos autók gyártására vonatkozó szabályozáson

A Reuters információi szerint a kínai Ipari Minisztérium hétfőn közölte, hogy átmenetileg enyhítheti az elektromos autók gyártásának fellendítésére tervezett kvótákat, hogy segítse a világ legnagyobb piacán működő autógyártókat az eladások újraélesztésében, a koronavírus világjárvány okozta visszaesés után.

Kína rendelkezik a világ legszigorúbb szabályaival, a fosszilis tüzelőanyagokkal működő járművek gyártására vonatkozóan, mivel túlzsúfolt városaiban küzd az egészségtelen légszennyezettséggel.

A kínai autógyártókat arra kötelezik, hogy újfajta energiát használó járműveket gyártson, köztük elektromos, plug-in hibrid és hidrogéncellás autókat, hogy „pontokat” nyerjen a belső égésű motorral működő járművek gyártása miatt szerzett negatív pontjai kiegyensúlyozására.

Az Ipari és Információ Technológiai Minisztérium elmondta, hogy átmenetileg a kvótákat a helyzethez igazítja, és lehetőséget nyújt az autógyártóknak arra, hogy a jövő évben szerzett zöld pontjaikat használják az idei negatív pontjaik kiegyenlítésére. Ez egy támogató lépés az autógyártók számára, akik így jobban, kisebb politikai hatással tudják menedzselni járműgyártásukat.

A Reuters az áprilisi politikai vitáról számolt be, hivatkozva az ügyet ismerő emberekre. A források azt is elmondták a Reutersnek, hogy Kína hat hónappal késleltetheti egyes kibocsátási szabályainak bevezetését, amit Kína állami tervezője később megerősített.

A NEV kvóták ideiglenes enyhítése valószínűleg lehetővé teszi a vállalatok számára a modellek bevezetésének késleltetését, amelyek technológiája költségesebb, mint a hagyományos járműveké, és ez visszatartja őket az agresszív marketingtől.

Forrás: Reuters

https://in.reuters.com/article/china-autos-electric-idINKBN23T0LJ

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936