Kutatók autók közti játékokat terveznek autonóm autóknak

A Waterloo Egyetem és a Waterloo Games Institute kutatói többjátékos játékokat dolgoztak ki, amelyeket több közeli autonóm jármű utasai játszhatnak.

A „Cross-Car, Multiplayer Games for Semi-Autonomous Driving” címet viselő tanulmányt a Számítógép-ember Interakció Éves Szimpóziumán mutatták be. A kutatók az új tanulmányban bemutatták a harmadik és magasabb szintű félig autonóm járművekhez kifejlesztett három játék kialakításának a folyamatát.

A harmadik és magasabb szintű félig autonóm járművek olyan járművek, amelyek legalább környezet észlelési képességgel rendelkeznek és képesek megalapozott döntéseket hozni.

Matthew Lakier, Ph.D. A Waterloo-i David R. Cheriton Számítástechnikai Iskolájának hallgatója elmondta: „A játékok a közeli autonóm járművekben utazó más emberekkel játszhatók, miközben az autó önmagát vezeti. A játékok a valóságra lesznek kivetítve, így a sofőröknek nem kell levenniük a szemüket az útról. ”

A kutatók szerint a jövőben az autonóm járművek olyan technológiákkal fognak rendelkezni, mint a járművek közötti kommunikáció (V2V) és a Heads-up kijelzők (HUD). Míg a V2V fontos, hogy elkerüljük az autók egymásba történő ütközését, a HUD-ok minden szükséges információt megjelenítenek, például az útviszonyokat és a sebességet. A V2V és a HUD játékokra is használhatók lesznek.

A korábbi tanulmányok alapos elemzése után a kutatók kifejlesztettek egy virtuális valóság autonóm járművezetési szimulátort. A VR vezetési szimulátort úgy tervezték, hogy olyan keretként szolgáljon, amely lehetővé teszi az autós játékok gyors prototípusának készítését a V2V, HUD és különféle beviteli módszerek alapján.

Az autók közötti játékot 12 résztvevő tesztelte, a kutatók rögzítették az egyes játékosok tapasztalatait és teljesítményét. A résztvevők úgy találták, hogy a játékok nagyon magával ragadóak, és nem akadályozták az autonóm jármű feletti kontroll átvételének képességét. A résztvevőknek az az ötlet is tetszett, hogy idegen emberekkel is együtt lehet játszani útközben.

Lakier kifejtette: „Amint az autonóm járművek a hagyományos járművek helyébe lépnek, az utasoknak sokkal több szabadidejük lesz, mint régen. Az ingázással töltött idő felhasználható egy könyv olvasására, egy film megtekintésére, a munkára való továbblépésre vagy az internet böngészésére. Mindazonáltal nem minden tevékenységnek kell elszigetelten történnie. ”

Forrás: Mashable

https://in.mashable.com/science/8657/researchers-develop-cross-car-games-for-autonomous-cars

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936