Leeds Városi Tanácsa 122 elektromos kisteherautót szerez be a nulla károsanyag kibocsátás érdekében

Leeds Városi Tanácsa több mint 100 elektromos kisteherautót szerzett be, hogy a város közelítsen a nulla károsanyag kibocsátási céljához. A Renault Kangoo ZE33 teherautók nagy részét önkormányzati szolgáltatások nyújtására fogják felhasználni, de egy maroknyi szétosztásra kerül vállalkozások között az elektromos járművekkel (EV) kapcsolatos ismeretterjesztés céljából.

A 122 kisteherautó oroszlánrészét Leeds városi tanácsa fogja fenntartani, ezeket ingatlan-karbantartási és polgári végrehajtási feladatokra fogja felhasználni. A Tanács szerint a Renault-k megerősítik Leeds, az elektromos járműpark méretét tekintve „vezető helyi önkormányzatként” betöltött pozícióját, így a teljes elektromos flottája 330-ra nő.

A leeds-i városi tanács elmondta, hogy a járműveket részben viszonylag kis méretük, valamint alacsony üzemeltetési költségeik miatt választotta. Mindegyik autó belépő szintű üzleti specifikációba tartozik, de rendelkeznek sebességtartó automatikával, automata lámpákkal és Bluetooth-kapcsolattal is. Automata ablaktörlőkkel, USB csatlakozóval és digitális rádióval együtt kerülnek kiszállításra.

De nem csak Leeds Városi Tanácsa fogja élvezni az új járművek előnyeit. Noha a helyi önkormányzat 102-t fog használni, a másik 20 járművet egy új EV próba rendszer keretében a helyi vállalkozásoknak szánnak.

Forrás: Motor1

A Highways England-del, az ország fő útjaiért és autópályáiért felelős kormányzati szervezettel együtt indítva, a próba lehetővé teszi, hogy a nyugat-yorkshire-i vállalkozások és szervezetek két hónapig üzemeltessenek egy elektromos járművet. Mindegyik kisteherautót telematikai eszközökkel látják el, amelyek gyűjtik az utazási és töltési adatokat, hogy a felhasználók személyre szabott jelentést kapjanak, feltárva az elektromos meghajtásra váltás esetleges pénzügyi és környezeti előnyeit.

„A Leeds Városi Tanácsa már több elektromos járművet üzemeltet, mint bármely más helyi önkormányzat, és büszke aláírói vagyunk a Clean Van kötelezettségvállalásnak” – mondta James Lewis tanácsos, a Leeds városi tanács helyettes vezetője. „A nulla kibocsátású kisteherautók nemcsak jobban hatnak a környezetre és a levegőre, amit a közösségünk belélegez, hanem olcsóbban üzemeltethetők és karbantarthatók is, mint a hagyományos járművek. Tudjuk, hogy az elektromos járművekre való váltás egyesek számára ugrás lenne a sötétben, ezért azt várjuk, hogy az EV-k kipróbálása segít megosztani ezeknek a járműveknek az előnyeit a Nyugat -Yorkshire-i vállalkozásokkal és jótékonysági szervezetekkel.”

Vincent Tourette, a Groupe Renault UK ügyvezető igazgatója szerint az új kisteherautók segítenek a vállalkozásoknak felmérni az elektromos járművek előnyeit.

„Örülünk, hogy a Renault Kangoo ZE33 ilyen fontos szerepet játszik, nem csak a Leeds Városi Tanács flottája hatékonyabbá tételében, hanem segíti a város számos vállalkozását is az elektromos járművek megismerésében. Biztosak vagyunk abban, hogy ezek a szervezetek így látni fogják, hogy a teljesen elektromos Renault Kangoo ZE33 sokkal olcsóbban üzemeltethető, környezetbarátabb, és jobb vezetési élményt nyújthat, mint más könnyű haszongépjárművek a piacon.”

Forrás: Motor1

https://uk.motor1.com/news/429657/leeds-zero-emission-electric-vans/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936