Lehetségessé válik az autonóm járművek kizárólag virtuális tesztelése

A szoftver specialista rFpro kifejlesztett egy virtuális modellt, amely az önvezető autók érzékelésének ugyanolyan pontos tesztelését teszi lehetővé, mint a valóságban. Képes a való világban való vezetés legkiszámíthatatlanabb részleteit is lemodellezni. Olyan jellemzőit szimulálja a környezetnek, melyek könnyen becsaphatják a szenzorok érzékelését.

Korábban a virtuális tesztelés nem volt megfelelő a különböző bonyolult megvilágítás feltételek és tükröződések reprodukálására, amelyek a valóságban összezavarták az autonóm rendszereket. A rossz megvilágítás és a boltok kirakatának tükröződésének hatására a szenzorok nem képesek megfelelően érzékelni a jármű környezetét, ami katasztrofális hibákhoz vezethet. Az alapos teszteléshez szükség van arra, hogy a szenzorok képesek legyenek minden körülmény mellett felismerni a környezetük jellemzőit.

Forrás: Motoring Research

A jövőben várhatóan széleskörűbb virtuális tesztelést írnak majd elő az autonóm autók közutakra engedése előtt. A fizikai modellezés a járművet körülvevő tárgyaknak nem csupán egy absztrakt leképezését jelenti, hanem az anyaguknak és tulajdonságaiknak a pontos modellezését is.

A cég elmondásuk szerint nagy tapasztalattal rendelkezik a városi és vidéki utak digitális leképezésében, így a változó környezeti feltételek és útfelületek modellezésének komplexitásával is megbirkóznak.

Forrás: Motoring Research

https://www.motoringresearch.com/car-news/self-driving-cars-tested-virtual-reality/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936