Los Angeles szabályozni kívánja a szállító drónokat és eszközöket 

A Los Angeles-i városi tanács kedden elfogadta a Mike Bonin és Bob Blumenfield képviselők által benyújtott indítványt, amelyben kísérleti program végrehajtását kérték a személyes kézbesítő eszközökre.

Az indítvány szabályozni kívánja a városi járdákon szállító eszközök üzemeltetőit.

A szállítórobotoknak is nevezett eszközöket magáncégek használták az utolsó mérföldes élelmiszer- és kiskereskedelmi kiszállítások teljesítésére.

Az eredeti, 2020-ban benyújtott indítvány szerint a városnak „proaktívnak kell lennie ezen eszközök szabályozásában, hogy egyensúlyba kerüljön az egészségügyi és környezeti előnyök” a munkahelyekre tett lehetséges hatásaival, valamint „a város nyilvános infrastruktúrájának magánhasználatával és kapitalizációjával”.

A tanács megszavazta a programot végrehajtó rendeletet. A rendelet a jövő héten kerül a képviselő-testület elé második szavazásra.

Az indítvány dicséri, hogy az eszközök „több érintés nélküli szállítási lehetőséget tesznek lehetővé a globális COVID-19 világjárvány közepette”, valamint alternatívát kínálnak a benzinüzemű járművekkel történő szállításra.

A program felhatalmazza a Közlekedési Minisztériumot, hogy engedélyeket adjon ki az eszközök üzemeltetőinek. Ha az üzemeltető nem tartja be az engedély szabályait, az engedély felfüggeszthető vagy visszavonható.

A város azt tervezi, hogy tanulmányozza a kísérleti program során gyűjtött adatokat, hogy biztosítsa az eszközök biztonságos működését, és meghatározza, hogy a különböző helyszíneken hány eszközt lehet telepíteni.

Forrás: SMDP

https://smdp.com/2022/12/01/los-angeles-looks-to-regulate-delivery-drones-and-devices/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936