Magyar alvázakkal készülnek a londoni buszok

Az ADL nemrég bemutatta a legújabb londoni emeletes buszt, amelyet már teljesen elektromos hajtáslánccal szereltek fel. Az Enviro400EV a Metroline-nál fog forgalomba állni, amely összesen 37 darabot rendelt ebből a típusból.

Az új Enviro400EV emeletes buszok az egyszintes, szóló Enviro200EV alapjaira épülnek, a fejlesztés a kínai BYD és a brit ADL szoros együttműködésében valósult meg. A 10,9 méter hosszú, 4,3 méter magas és 2,55 méter széles jármű új alvázzal és könnyűszerkezetes alumínium karosszériával készül.

Az újdonságot a BYD null emissziós hajtásláncával szerelték fel, amelynek része a 382 kWh – kínai gyártmányú – vas-foszfát akkumulátorcsomag, illetve a hátsótengelyben található két elektromos kerékagymotor, amely feleslegessé teszi a sebességváltó és a kardántengely alkalmazását. A jármű egy feltöltéssel 160 mérföldet, vagyis 260 kilométert tud megtenni.

Az alsó szinten 24 darab menetiránnyal megegyező irányban elhelyezett ülés, az emeleten pedig 43 darab szék található. A második ajtónál egy mozgássérültek utazására alkalmas peront is kialakítottak, feljutásukat pedig automatikusan működtethető rámpa segíti.

London új emeletes buszait az ADL Scarborough-ban található gyárában szerelik össze, azonban az alváz a BYD komáromi gyárából érkezik a szigetországba.

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2019/07/04/magyar-alvazakkal-keszulnek-a-londoni-buszok/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936