Már elektromos teherautók is készülhetnek Komáromban

Három modellel kezdi meg európai elektromos teherautós offenzíváját a BYD. A sorozatgyártás a cég komáromi gyárában indulhat el.

A bemutatott modellek között van a T6-os 7,5 tonnás össztömegű városi áruszállító, a repülőterek és logisztikai központok számára tervezett Q1M nehéz kategóriás vontató, valamint T3-as elektromos furgon. Utóbbi egyértelmű kihívója lehet a Nissan e-NV200-asnak, bár valamivel kisebb, 200 kilométeres hatótávval rendelkezik. A dobozos T6-os pedig a Portugáliában készülő Fuso eCantert szorongathatja meg, feltéve, ha finanszírozási feltételek és az összeszerelés minősége kellően pozitív lesz az üzemeltetők számára.

2018-ban a BYD létrehozta elektromosteherautó-részlegét és megkezdte két prototípus európai tesztkörútját. Pilot jelleggel elsőként Spanyolországban indulhat el a járművek értékesítése. Az európai bemutatóval megkezdtük az elektromos áruszállítók és teherautók gyártását Európában” – jegyezte meg a rendezvényen Javier Contijoch, a BYD Europe alelnöke. Az elektromos teherautók gyártása hazánkban, a cég komáromi gyárában indulhat meg.

Fotó: BYD

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2019/02/06/mar-elektromos-teherautok-is-keszulhetnek-komaromban/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936