Mégis lesz hidrogén-hajtású Audi?

Az elmúlt évtized az elektromos autók gyors terjedésétől volt hangos, de úgy tűnik, az autógyártók még nem engedték el a másik alternatívát, az üzemanyagcellás hidrogénhajtást sem.

Az Audi vezérigazgatója, Bram Schot igazán lelkes: azt mondja, hogy mindenképp szeretnék felgyorsítani a h-tron fejlesztéseket: több pénz jut majd a hidrogénnel működő modellekre, és több mérnöki kapacitás. Így már az idén bemutathatják a hatodik generációs üzemanyagcellás prototípust, és 2021-től már bérelhetők is lesznek a hidrogén-hajtású Audik.

Bár az elektromos modellek terjedésével párhuzamosan temetni szokás az üzemanyagcellás hajtást, van néhány kétségtelen előnye. Az egyik, hogy a villanyautókhoz képest a hatótáv növelése itt sokkal kisebb probléma. Bár a hidrogén biztonságos tárolása sem egyszerű feladat, még mindig olcsóbb további nagynyomású tartályokat elhelyezni az autóban, mint a méregdrága és nehéz Li-ion akkumulátorok méretét növelni. Ráadásul a tartályok feltöltése percek alatt végrehajtható feladat.

Fotó: Audi

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/05/03/megis_lesz_hidrogen-hajtasu_audi/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936