Meglepő helyen törhet ki újabb e-autó forradalom

Ruanda lehet az egyik következő ország, ahol hamarosan eljöhet az elektromos autózás forradalma, és ha nem is azonnal, de fokozatosan háttérbe szorulhatnak a hagyományos meghajtású járművek. Ebben a legfontosabb szerep a Volkswagennek juthat.

Hamarosan elektromos meghajtású Golfok jelennek meg a ruandai főváros, Kigali utcáin, egy helyi, a VW által tavaly decemberben elindított fuvarmegosztó szolgáltatás keretén belül. Az 50, belső égésű meghajtásról elektromosra átalakított jármű az első hulláma az e-autóknak. A VW-konszern egy hatalmas vállalkozáson belül, azt szeretné elérni, hogy Ruanda legyen a térség elektromobilitási központja, példaként szolgálva a szomszédos államoknak.

Az eGolfok teljesen feltöltve 230 kilométert tudnak megtenni, ám hamarosan érkeznek az új, ID3-as modellek, melyek akár 600 kilométeres távolságra is eljuthatnak egyetlen töltéssel.

A beszámolókból pedig kiderül, hogy a ruandai kormány gőzerővel dolgozik az elektromos autókra vonatkozó szabályozásokon, hogy ezek a járművek minél hamarabb teret hódíthassanak az országban.

A VW azért választotta kiindulási pontnak Ruandát, mert annak afrikai viszonylatban stabil a villamos energia hálózata, és – negyedszázaddal a hutu-tuszi etnikai konfliktusból népirtásba torkolló események után – jó tempóban fejlődik a gazdasága is, miközben jó ideje őrzi belső stabilitását.

A miniszterelnök megjegyezte, a kormány bízik abban, hogy az elektromos autók elterjednek az országban, és elfelejthetik az üzemanyag importot, ami tavaly a behozatal legnagyobb arányát tette ki.

A VW-nél azt mondták, tisztában vannak azzal, hogy az elektromos autók egyelőre alig megfizethetők a legtöbb afrikai számára, de megfelelő árazással és kormányzati támogatással reményeik szerint egyre több mindenkinek lesznek elérhetők.

Forrás: Origo

https://www.origo.hu/gazdasag/20191031-meglepo-helyen-torhet-ki-ujabb-eauto-forradalom.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936