Megosztaná hibrid szabadalmait a Toyota

Egyelőre a Nikkei híréből tudunk a tervről, amely szerint a Toyota mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé tenné mintegy 20 ezer szabadalmaztatott műszaki megoldását, amely a hibrid hajtással kapcsolatos.

A Toyota az 1990-es évek első felében kezdett hibrid hajtásokat fejleszteni, és ennek kapcsán rengeteg szabadalmat jegyeztettek be. Az évek során több konkurens gyártó is használta a Toyota hibrid hajtását rövidebb vagy hosszabb ideig, ám a japán gyártó ezeknek az együttműködéseknek mindig rendesen megkérte az árát.

A Nikkei híre szerint most viszont olyan lépésre készülnek, ami nagyban segítheti a hibrid hajtású autók elterjedését: ingyen a világ rendelkezésére bocsátanák az ezzel kapcsolatos szabadalmaikat, hasonlóan a Teslához, amely öt éve ugyanezt tette a villanyautó-fejlesztések kapcsán.

Elemzők szerint a Toyota ezzel szeretné segíteni a hibrid hajtású autók fennmaradását, és így lassítani az elektromos modellek elterjedését, mivel ez utóbbiak fejlesztésében jelentős lemaradásba került a konkurenciával szemben.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/04/03/megosztana_hibrid_szabadalmait_a_toyota/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936