Megvalósul a KTI és Koreai Közlekedési Intézet (KOTI) együttműködése

Forrás: MTI

2019. május 27-én, a Dél-Korea és Magyarország között fennálló diplomáciai kapcsolatok 30. évfordulójának rendezvénysorozatán a Koreai Közlekedési Intézet (KOTI), az Innovációs és Technológia Minisztérium (ITM), valamint a KTI közreműködésével konferenciát tartott „Smart Mobility for Smart City Seminar” címmel. A rendezvény keretében együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá dr. Erb Szilvia, a KTI ügyvezetője és dr. Jaehak OH, a KOTI elnöke. A szándéknyilatkozat megalapozza a kutatóintézeteink közötti szorosabb együttműködést, amely a közös szemináriumok tartásán túl kiterjed a kutatás-fejlesztés, a megvalósítási tapasztalat, a tudás és a szellemi erőforrások cseréjére, valamint a közös projektek lehetőségére.

A dél-koreai együttműködést Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ITM, a KTI Mobilitás Kutatóközpontjának és a KOTI képviselőinek szűkebb körű egyeztetésén személyesen is támogatta.

Dél-Korea kiemelkedő piaci szereplője mind az autóiparnak, mind pedig az energiamenedzsment eszközök és technológiák fejlesztésének. Magyarország ugyanakkor számukra nem a piaci versenyt, hanem a stratégiai együttműködést és a K+F+I területek közös tovább fejlesztésének lehetőségét jelenti.

Forrás: Post Online

A konferencia a Koreai Nagykövetség, Korea Kormányának (Korea Transportation Safety Authority), a KOTI Koreai Közlekedési Intézet, Magyarország Kormányának (Innovációs és Technológiai Minisztérium) és a Közlekedéstudományi Intézet Mobilitás Kutatóközpont együttműködésével került megrendezésre. A szeminárium két fő témakör köré csoportosult. Az első ülésen az elektromobilitás, míg a délutáni ülésen az összekapcsolt és automatizált vezetés és a „smart mobility” rendszerek kerültek előtérbe. A rendezvényt követő napon a KOTI és a koreai automatizált közlekedés kiépítésében közreműködő CHEMTRONICS cég képviselői külön egyeztettek a Mobilitás Platform alapításáért és működéséért is felelős Mobilitás Kutatóközponttal a jövőbeni együttműködési lehetőségek és Palkovics László miniszter által is elővetített közös projektek kezdeményezése miatt. A Mobilitás Platform munkacsoportjainak, a KTI Mobilitás Kutatóközpontjának és a KTI teljes szervezetének a tevékenysége egyaránt kölcsönösen előnyös lehetőségeket tartogat a közös munkára.

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936