Merre fejlődhetnek az önvezető autók?

Az önvezető autók vélhetőleg beszélni fognak hozzánk a jövőben. A telefonok terén történt hatalmas változásokhoz hasonlóra számíthatunk az autók terén is. A telefonokat közel 100 évig csak telefonálásra használtuk, egészen addig, amíg meg nem érkeztek az okostelefonok kb. 10 évvel ezelőtt. Ez a váltás megtörténhet az autók esetében is. Az autók gyorsabbak és környezetbarátabbak lettek az évek során, de a működésük ugyanaz maradt: benzin, gázolaj, gáz-üzemű dobozok, amiket egy ember irányít a kormánykerék mögül. Az önvezető autók ezt megváltoztathatják. Elsősorban a kommunikáció tűnik nagy lépésnek: az önvezető autók előreláthatóan egymással, és a környezetükkel is kommunikálni fognak.

Másként nézhet majd ki a parkolás. Az automata autók nem az úticélunknál parkolnak majd, hanem távolabbi, kevésbé zsúfolt környéken, ahonnan hívhatók, ha újra használni akarjuk őket.

Az okos utakkal az autók már kommunikálni tudnak majd, információt kaphatnak a forgalomról, az út állapotáról az utakba épített szenzorok segítségével.

Az autók ugyancsak kommunikálhatnak majd a közlekedési jelzésekkel, ami optimalizálhatja a haladásukat. Például, ha egy lámpánál hosszú sor alakul ki, a lámpát tovább zölden tarthatják majd, hogy gyorsítsák a forgalom áthaladását.

Az automata autók nem csak a közlekedésben segíthetnek majd minket, hanem egyéb teendőinkben is. Jelezhetik nekünk, ha például évfordulónk van, és még nem voltunk ajándékot venni, el is visznek a bolthoz. A már egyéb területeken megszokott funkciók összeköthetők lesznek az autókkal, így az internet révén kapott személyre szabott javaslatokhoz rögtön fizikai megoldást is nyújtanak a célhoz való eljuttatással.

Forrás: www.theatlantic.com

https://www.theatlantic.com/sponsored/vmware-2017/driverless-vehicles/1419/?cid=70134000001CV2Q&src=ds_5980f71820227

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936