Miért vegyünk elektromos kerékpárt?

Az elektromos kerékpár, vagy ebike, bármilyen kerékpár, amelynek elektromos motorja van. Az ilyen járművekkel könnyű eljutni A-ból B-be, tömegközlekedési eszköz használata nélkül, és anélkül, hogy az ember teljesen leizzadna, továbbá benzinre se kell költeni.

  • Két fajta elektromos kerékpár van: az egyik tekerés közben segít rá egy elektromos motorral, a másik esetében tekerés nélkül, egy gombbal is aktiválható az elektromos motor.
  • Előnyei: erőfeszítés nélkül fel tudunk jutni olyan hegyre, dombra, amelyre normál kerékpárral nagyon nehéz lenne feltekerni; hőségben sem kell leizzadni biciklizés közben, pénzt takaríthatunk meg; csökkenthetjük a szénlábnyomunkat; dolgoztatjuk a testünket, ha nem is annyira, mint hagyományos kerékpárral, de jobban, mint autóban vagy buszon ülve; időt takaríthatunk meg: gyorsabb, mint ülni a dugóban.
  • Hátrányai: nem olcsó; nagyon nehéz, a legkönnyebb 18 kg kiegészítők nélkül; biztonságos hely kell a tárolására (vonzza a tolvajokat); valahol fel kell tölteni; az akkumulátorral nem mehetünk olyan messzire és olyan gyorsan, amennyire csak akarunk; az akkumulátort bizonyos töltésmennyiség után ki kell cserélni; mások is, és mi magunk is úgy érezhetjük: csalunk (legalábbis aki hagyományos kerékpárt használt korábban).

Forrás: lifehacker

https://www.lifehacker.com.au/2018/11/should-you-get-an-electric-bike/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936